top of page

'S Ochtends fika in een café bij het chloorgevulde zwembad

Bijgewerkt op: 3 sep. 2021


Eindelijk heropende de restaurantwereld haar deuren na een eeuwig gevangen pandemie. Bars en cafés openden hun deuren, zetten tafels en stoelen neer en stoften hun glazen af.


De Belgen waren dolgelukkig en elke stoel was volgeboekt, menu's waren lang tot in de kleinste details onderzocht en de kinderopvang was enkele maanden van tevoren gepland. En natuurlijk, misschien moet u de restaurantwereld profiteren van hun koffiepauze.


Maar weet je wat ik bedacht heb? Ik realiseerde me vrij snel tijdens het begin van een van de vele lockdowns dat ik eigenlijk niets misde toen alles ons werd afgenomen. Het enige waar ik naar verlangde was de vrijheid om vrij te bewegen, te reizen waar en wanneer ik wil. Maar verder veranderde er voor mij niet veel toen de wereld alle poorten sloot en ons opsloote.

Toen er weer genoten werd van koffiekopjes bij alle mogelijke en onmogelijke porties, keek ik er naar uit om een ​​kopje zwart vers gebrouwen goud te kunnen drinken in een sportbar waar het enige uitzicht mijn kinderen waren. Want er wordt in België geen sport geoefend zonder dat er een bar of café in de buurt is.


Toen ze voor het eerst sloten, was de verwarring van de ouders totaal. Niemand wist echt wat er echt van hen werd verwacht. Toen werden we zelf ook uit de sportarena geschopt, dus het probleem was snel opgelost. We waren niet welkom. Moest gewoon thuis zitten en wachten tot de kinderen klaar waren met trainen en klaar waren om op te halen.


Nu zijn de cafés weer open en zijn mijn avondroutines weer gevuld met talloze koffiekopjes in verschillende sportarena's. Maandagavond eindigt achter een immens zwembadraam waar ik zit en gretig mijn kinderen toejuich wanneer de zwemmers worstelen en me niet zien of horen. De woensdagen worden doorgebracht in het atletiekcafé met uitzicht op zowel het hardloopterrein als de verspringbaan.


Zaterdagochtend is vroeg en natuurlijk doet het pijn om in een weekend belachelijk vroeg op te staan, maar de moeite is het zeker waard als ik weer ga zitten en geniet van mijn ochtendkoffie in een café bij het chloor gevulde zwembad met uitzicht op waar ik het meest van hou van allemaal. Mijn kinderen. Dat is het allerbeste koffie-uurtje. Vers gebakken in al zijn glorie, maar soms is liefde en koffie genoeg.Marie's fikakorg wilt u inspireren om meer fika te hebben. Hier kunt u de laatste fikatrends volgen, de beste tips krijgen of gewoon fika-expert worden.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page